donderdag 16 juli 2009

Donderdag 16 juli 2009. ik ben weer thuis

Ik ben al weer een paar dagen thuis en het wordt tijd om mijn blog eens te updaten.

Dit heb ik gemakshalve grotendeels gekopieerd uit een email.

Het gaat best wel goed. De wonden helen goed, alleen ik kan m'n hoofd nog niet goed draaien omdat het litteken in m'n nek trekt. Ik doe oefeningen om dat soepel te maken, en het gaat steeds beter. Eten gaat redelijk, zacht en met kleine hapjes om te voorkomen dat ik me verslik (ik moet over rechts slikken omdat ik de controle over m'n tong links grotendeels (nog) kwijt ben en het voedsel kan dan makkelijk m'n luchtpijp inschieten). Maar dat gebeurt eigenlijk nooit, dus binnenkort weer aan de T-bone! hahaha

Praten gaat ook goed, maar ik praat wel met een vreemde, dikke tong. Dat is eigenlijk best wel grappig want in werkelijkheid is 'ie een stuk kleiner geworden.

Gisteren ben ik voor de eerste "controle" geweest van de plastisch chirurg, en alles ziet er gelukkig goed uit. Volgende week moet ik weer naar de kno en wat andere specialisten in het ziekenhuis. Dan hoor ik ook of ik nog bestraald moet gaan worden.

Het gat van de tracheotomie heelt wat minder snel dan verwacht, maar de wond ziet er mooi uit volgens de wijkzuster, dus daar maak ik me geen zorgen om.

Ik zit nog aan de medicijnen. Dat probeer ik af te bouwen maar ik merk dat als ik dat doe dat ik dan ziek word. Dat moet ik dus nog maar even niet doen. Ik ben moe, kan me nog niet concentreren en ik slaap veel, zo heb ik gisteren van één tot half zes geslapen! En dan om tien uur weer naar bed...

Het was de bedoeling dat ik wat meer foto's van mijn ziekenhuisverblijf zou plaatsen, maar ik heb een beetje ruzie met de blogspot editor. Daarom alleen maar deze en wat foto's van de current state of affairs voor wat betreft mijn tong. Bovendien moet ik niet te veel foto's plaatsen anders leest niemand m'n blog meer (tip van Nico). Ik probeer 'm zo ver mogelijk, recht uit te steken.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten